Granitt og naturstein er svært egnet til bruk som benkeplater, baderomsplater, fondvegger, fliser, bordplater, vindusbrett og peisplater, samt utemiljøer f.eks. utekjøkken. Naturstein har gjennom årtusenene blitt benyttet i kjøkken og interiør.
Velger du granitt får du benkeplater med et unikt utseende og fantastiske egenskaper som vil glede deg hver dag i lang tid fremover. Naturstein har naturlige variasjoner i farge struktur og åpenhet.

Kvarts plater er svært egnet til bruk som benkeplater, baderomsplater, fondvegger, fliser, bordplater, vindusbrett og peisplater. Det finnes i et stort antall varianter av farger, mønstre, overflater og tykkelser. Steinriket leverer Silestone, som er det mest etterspurte kvarts materialet i markedet. Silestone er tilnærmet vedlikeholdsfrie med høy motstand mot flekker, riper og støt. Silestone plater består av 93% knust kvarts og 7% bindemidler.

Keramisk materiale er en ekstremt motstandsdyktig overflate og svært egnet til benkeplate..

Steinriket  fører merkevaren Dekton. Dekton består av en 100% naturlig mineralsammensetning, som knuses til partikler og presses til plater under et trykk på 25.000 ton. Deretter blir de sammensmeltet ved en temperatur på omkring 1200 grader. Dekton har et ubegrenset bruksområde og passer ypperlig til kjøkkenbenker, gulv, fasader både innendørs og utendørs. Dekton kommer i et stort utvalg av farger, mønster, overflater og tykkelser.

Steinriket leverer Carrara Marmor, men kan også skaffe andre typer om ønskelig. Det er viktig å være klar over at Marmor og kalkstein er steintyper som lettere kan skades ved påvirkning av ”sure” produkter som citrus og etsende vaskemidler. Flekker kan  være vanskelig å fjerne, selv med tilpassede kjemikalier og rengj ørings midler. Ved tilsøling med « sure » væsker kan matte flekker oppstå på polerte overflater.

Ja, Silestone er det mest solgte materialet i Steinrikets benkeplate sortiment.

Ja, Dekton er det mest valgte keramiske materialet i steinrikets sortiment.

STEINRIKET har lange tradisjoner i å lang erfaring med produksjon av benkeplater i granitt, marmor, kvarts (Silestone) og keramisk materiale (Dekton).

Benkeplatene produseres i dag på CNC styrte maskiner som blir overvåket av erfarne operatører. Kanter sages og freses med diamantverktøy, og hull skjæres ut med vannjet med 4800 bar trykk. Vi har den håndverksmessige erfaring og kompetanse som skal til for sikre den absolutte kvalitet på overflater og tilpasning.

Vi anbefaler at Steinriket kontrollmåler kjøkkenet før platene settes i produksjon. Ved kontrollmåling benyttes særskilt avansert lasermålings utstyr. Dette sikrer nøyaktig tilpassing til eventuelle skjevheter eller vinkelavvik.

  • Vi har et meget høyt fokus på finish
  • Meget gunstige leveringstider.
  • Kjente og sterke merkenavn med god kvalitet.
  • Konkurranse dyktige priser.
  • Egne montører med god erfaring

Ja, Granitt, kvarts og keramiske materialer er svært egnet til matlaging. Platene tåler høy varme er svært motstandsdyktig mot riper og absorberer ikke væske. Spesielt erfarer mange at baking på harde benkeplater gir bakingen en ny dimensjon.

Selv om platene er motstandsdyktig mot varme, anbefaler vi at man alltid benytter gryteunderlag.

Alle typer harde benkeplater som Steinriket leverer er meget godt egnet som benkeplate. Granitt er det tradisjonelt mest brukte materialet.

Her er en sammenlikning av egenskaper mellom de ulike typene materiale for benkeplater:

 

Motstandsdyktighet: Granitt Marmor Kvarts (Silestone) Keramisk (Dekton) Tre Corian
     mot flekker Meget bra Dårlig Meget bra Meget bra Dårlig Bra
     mot riper Meget bra Dårlig Bra Meget bra Meget dårlig Dårlig
     mot varme Meget bra Bra Bra Meget bra Dårlig Dårlig
     mot fuktighet Meget bra Meget bra Meget bra Meget bra Dårlig Meget bra
Skjøter Nesten usynlig Nesten usynlig Nesten usynlig Nesten usynlig Nesten usynlig Usynlig
Vedlikeholds behov Vedlikeholds fritt Regelmessig impr. Vedlikeholds fritt Vedlikeholds fritt Regelmessig impr.  ?
Rep. av skader Ja Ja Ja Ja Ja (men begrenset) Ja
Levetid Livslang Lang Livslang Livslang Begrenset  ?

Regelmessig rengjøring og vedlikehold, med tilpassede produkter, forenkler daglig bruk og bevarer gleden over å eie harde benkeplater.
Steinriket har utviklet særskilte pleiesett for henholdsvis Naturstein og for kvarts (Silestone) og Keramikk (Dekton)
Med regelmessig rengjøring kan man glede seg over benkeplatene hver dag i svært mange år. Følg bruksanvisningene i pleie settene og du oppnår optimalt resultat.
Produktene biologisk nedbrytbare og er ikke helsefarlig, men ikke la barn få tilgang til produktet.

Se mer informasjon på Steinrikets hjemmesider.

Standard størrelse på råplater for produksjon av benkeplater er:

Kvarts (Silestone) < 320 x 155 cm.

Keramisk (Dekton) < 300 x 135 cm.

Naturstein (Granitt og marmor)  < 300 x 160 cm ( I noen tilfeller har vi av og til plater i naturstein som er inntil 320 cm lengde – ta kontakt med oss)

Prisen på naturstein avhenger hovedsakelig av tilgjengelighet, men også av hvor steinbruddet ligger, hvor sjelden fargen er og hvor arbeidskrevende det er å hente ut steinen.

Kvarts (Silestone) er som navnet tilsier hovedsakelig basert på knyst kvarts naturmateriale. Kompleksitet i farge og mønster påvirker prisen på dette materialet.

Keramisk materiale (Dekton) er et avansert produkt og produsere. Her har også kompleksitet i farger, mønster og overflate vesentlig påvirkning på prisen.

De fleste benkeplater leveres med polerte overflater. Dette er den overflaten som er mest egnet for et kjøkken, da det gjør rengjøring og vedlikehold enkelt.

Steinriket kan også levere matte og silkebørstede overflater. Se utvalget på våre hjemmesider.

Steinriket leverer norsk granitt til bruk i utemiljø til private og til større prosjekter.

Våre standardproduktene er:

  • Trapper /Trinn
  • Heller
  • Kantstein
  • Mur

Steinriket er kjent for «skreddersøm», og hugger og former produktene etter kundens beskrivelse og mål.

Ta kontakt med Steinriket hvis du ønsker råd om Gravstein.

Et gravsted betyr så mye. I vår kultur er det umulig å tenke seg kirkegården uten gravminner. Den enkelte gravstein gir glimt av det levde liv: Navn, fødsel og dødsdato, kanskje et minnevers.

Samlet viser gravminnene oss at kirkegården er vår alles møteplass mellom livet og døden. I et slikt perspektiv blir det viktig å velge en gravstein som tåler å stå år etter år. Med det tenker vi ikke bare at materialet må være bestandig.

Like viktig er det at formen, fargen, og inskripsjonen på gravsteinen kan bære minnet gjennom skiftende moteretninger. I en tid hvor så mye velges for øyeblikket, er det viktig å tenke ”i de lange linjer” når man velger gravminne for en av sine kjære.

Steinriket har egne montører gravstein i området Oslo til Kristiansand.

For øvrige deler av landet leverer vi gravstein fraktfritt.

Ta kontakt med oss om du er usikker på om hvordan dette kan gjøres.

Mange foretrekker norsk granitt, hugget og designet basert på norske tradisjoner.

I tillegg til produksjon av gravstein i norsk granitt, importerer Steinriket også Steinblokker i steintyper, farger og mønster fra andre deler av verden. Forming og hugging av steinen utføres av svært erfarne steinhuggere med en finnish og kvalitet som overgår det aller meste.

Importert stein kan i mange tilfeller bli noe rimeligere enn norsk hugget stein. Steinriket tilbyr også gravstein hugget i India.

Våre steinhoggere lager også gravminner og gravsteiner etter personlig tegning. STEINRIKET er ledende i Norge innen produksjon og salg av et bredt sortiment av gravstein. Vi har produsert gravstein siden 1881, og er stolte over vår håndverksmessige tradisjon og kompetanse.

Ta kontakt med ditt lokale Kirkelige Fellesråd, så får du vite om de lokale bestemmelser på den kirkegården du ønsker å sette opp en gravstein.
Når Steinriket får i oppdrag å montere steinen, tar vi oss av å søke om å få sette opp gravstein hos kommunens Kirkelige Fellesråd.
Du får mer informasjon rundt reglene for din kirkegård hos din kommunes Fellesråd.

Den som skal sette opp gravsteinen skal melde inn gravsteinen til kirkevergekontoret i kommunen den skal monteres. Innmelding er også viktig for at kirkegårdsarbeideren skal få tid til å markere hvor gravsteinen skal stå før den blir montert.

På enkelte kirkegårder kan det være restriksjoner når det gjelder vekt og størrelse på gravsteinen. Noen kirkegårder opererer med en såkalt “sperrefrist” på opptil 6 måneder etter gravlegging. Det vil si at man ikke kan montere gravsteinen før utgangen av denne fristen.

Mange kirkegårder har størrelsesbegrensning på de forskjellige gravfeltene.

Det finnes mange forskjellige rengjøringsmidler for rengjøring av naturstein, det viser seg at vann og en litt stiv skrubb er tilstrekkelig. Om du har en gravstein som er mosegrodd og du vil fjerne mosen fra gravsteinen, kan vi anbefale at du først fjerner så mye av mosen som mulig med en børste, før resten vaskes bort med litt klorin og vann eller lett såpevann.

Det er viktig man aldri skal bruke børster av stål eller andre metaller som kan forårsake rustdannelser og riper i steinen. Det er også viktig at man er svært forsiktig når man vasker i nærheten av inskripsjonen eller ornamenter på gravsteinen. Bokstavene og ornamentene er gjerne fylt med gull, sølv eller lakk, og kan bli skadet av en børste.

På helpolerte gravsteiner vil ikke skitt, mose, o.l. feste seg så lett til overflaten, og da er det nok å skylle over med rent vann eller tørke over med en fuktig klut.

Steinene med ru eller naturlig overflate bør vaskes med vann og en myk kost 2-3 ganger i året. Bruk gjerne en oppvaskkost. Hele steinen kan vaskes med en tynn blanding av klorinvann eller lett såpevann. Vær forsiktig med bokstavene.

Steinriket har erfarne skrift arbeidere som kan hugge alle typer skrift, også avdødes signatur eller annen håndskrift.

Skrift arbeiderne kan også tegne alle typer ornamenter, og lager gjerne spesialornamenter eller motiver for innhugging på steinen.

Steinriket utfører alle typer oppussing, omsliping og reparasjon av gravstein.

Ta kontakt med oss så gir vi råd om dette.