Loading...

Etter montering er det viktig at fug får tørke i 24 timer før bruk.
Det blir brukt fugespray for å rette ut fugene og det kan forekomme å ligge igjen en hinne i overflaten. Denne kan vaskes vekk med Zalo- vann og microfiber klut.

Om høydeforskjellen har oppstått over tid er det viktig å sjekke om det er blitt sekk i underlaget (skap/ben). Om dette er tilfellet må underlaget utbedres før ny fug kan legges.

Plater blir produsert ut fra samme produksjonsparti for å minimere fargeforskjeller. Granitt og annen naturstein har naturlige variasjoner i farge og mønster, og enkelte steintyper er mer åpne enn andre (synlige porer). Marmor og kalkstein/ sandstein er ømtålige for 'sure' og/ eller fargesterke væsker. Flekker kan være vanskelig å fjerne på disse steintypene.

Granitt og annen naturstein kan ha variasjoner i tykkelse og det må påregnes en tykkelsesforskjell på +/- 2mm. Montørene tar alltid utgangspunkt i at overflaten skal være rett og undersiden kan derfor ha noe avvik.

Stein er et hardt materiale, men ved ytre påkjenninger som slag eller støt vil skader kunne oppstå. Mange skader kan fikses ved hjelp av epoxybasert limblanding for stein og ny polering. Ved utbedring av skader kan det bli nyanse- forskjeller i både farge og polering. 

Ved sprekkdannelser må plate byttes. Når det må reproduseres plater vil det kunne oppstå nyanseforskjeller i farge og mønster på overflaten og/eller på kanten.

Steinriket tar alltid bilder etter montering og loggfører dette. Skader som meldes etter ferdigstilt montering må dokumenteres med bilder og beskrivelse av årsaksforhold. Avviksmelding må sendes snarest.Vi er avhengige av dokumentasjon i form av bilder for å kunne ta et standpunkt i forhold til å ta befaringer og utbedringer. Last opp så klare bilder som mulig og gjerne fra flere vinkler.
0% Complete

    0% Complete


      * Påkrevd felt