Forskjønning av gravstedet og forenkling av stell

Gravstein kan forskjønnes med tilbehør, så som lykt, ornament i bronse, aluminium og stål eller ornament som er hugget/sandblåst og belagt med bladgull eller malt med lakk.

Bedplater og blomsterrammer forenkler stell og vedlikehold av gravstedet, og Steinriket produserer disse med tilpasset størrelse i de fleste av steintypene som er benyttet for gravstein.

Bronseornamenter, lykter og annet tilbehør kan bestilles direkte hos Steinriket.
Monteringskostnader tilkommer om man ønsker at Steinriket skal gjøre dette.

Verdt å vite om bronse

Bronse er en metall legering der hovedbestand delen er kobber. Tinn, sink og bly tilsettes i varierende mengder for å gi bronsen egen­skaper som gjøre den egnet for ulike produksjons metoder. Mengden av tilsetningene påvirker fargen på legeringen. Ornamentene i bronse er enten produsert ved handverksmessig sandstøping eller i en industriell presstøpings metode.
Aldring
Fra det øyeblikket bronsen er støpt begynner den å endre far­ge. I likhet med for eksempel kobber, dannes det et belegg på overflaten, og ornamentet blir mørkere etter hvert som tiden går. Belegget / oksyderingen skader ikke bronsen. Tvert imot beskytter dette mot tæring og videre oksydasjon, og gir den farge eller patina som er karakteristisk og ettertraktet.
Overflater
Det har gjennom tidene vært vanlig å gi bronsen ulike overfla­te behandlinger  for enten a bremse eller fremskynde farge endringen.

Verdt å vite om aluminium

Ornamenter i aluminium er et metall som er tilsatt små mengder annet metall for å kunne gi den den egnede egenskaper for støping. Aluminium er et lettmetall og er det mest alminnelige metall på jorden.
Aldring
Aluminium danner et naturlig tynt beskyttende lag som aluminium oksid. Skrapes laget av vi det øyeblikkelig bli dannet et nytt. Aluminium vil utendørs, etter en tid, framstå med en matt gråfarge.
Overflater
Lakkeres aluminiumen vil lakken sammen med det naturlige beskyttelseslaget bevare den sølvblanke aluminiumsfargen i lengre tid. Dog slites lakken av vær og vind og naturlig oksidering vil da kunne oppstå.